Repetitie


Wekelijks komen de zangers van Zang en Vriendschap op maandagavond bij elkaar. Hoewel de repetitie om 19:45 uur begint, zijn veel zangers al eerder aanwezig om een gezellig praatje te maken of een kopje koffie of thee te drinken.

De repetities zijn vaak intensief. De muzieknummers moeten immers geleerd worden voor het volgende geplande optreden. Sommige nummers worden tijdens de repetitie en tijdens het optreden uit het hoofd gezongen. Ieder heeft zijn eigen bladmuziek en er wordt van je verwacht dat je ook thuis de muziekstukken oefent. Dit is goed te doen, omdat het oefenmateriaal eenvoudig te bereiken is op de ledenpagina van de website.

De dirigent heeft de muzikale leiding en er is een vaste pianiste aanwezig voor de muzikale begeleiding. Na afloop van de repetities (22:00 uur) blijven veel zangers nog in de zaal om bij de bar wat na te kletsen. 

Zangles voor verdere ontwikkeling

Aan zangers die zichzelf graag verder willen ontwikkelen om tijdens repetities goed mee te kunnen doen, biedt Zang en Vriendschap de mogelijkheid om in kleine groepjes zangles te volgen. Hierbij krijg je onder meer les in het goed gebruiken van je stem, ademhalingstechnieken, houding en worden lastige passages geoefend. Ook wordt de muziektheorie en de basis van het noten lezen behandeld.