Repertoire


Het repertoire van het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap is vooral klassiek, maar steeds vaker maken we muzikale uitstapjes naar andere genres. Ben je bekend met klassieke muziek van componisten zoals Franz Schubert, Edward Elgar, Antonin Dvořák en Ludwig van Beethoven, dan zal de muziek die wij vaak zingen je zeker aanspreken. De uitbreiding met eigentijdse muziek maakt het voor velen nog gevarieerder, interessanter en leuker.

We streven ernaar om eenmaal per jaar een optreden te geven met een bepaald thema. Dit zijn bijvoorbeeld de optredens PopClassics, Moederdagconcert (over de liefde), Muziek en Poëzie, Opera, Misa Criolla en Musicals. 

Veel bestaande (koor)arrangementen zijn geschreven voor gemengd koor of solozang. Daarom herschrijven wij zelf (met behulp van onze creatieve dirigent) regelmatig bestaande arrangementen, om ze geschikt te maken voor vierstemmig mannenkoorzang. Voor het publiek zijn deze arrangementen vaak heel verrassend om te horen, en voor de zanger leuk om zelf te zingen.

Het repertoire van Zang en Vriendschap bestaat uit een kern van werken, die we met enige regelmaat blijven zingen, afgewisseld met telkens nieuwe nummers die we tijdens genoemde uitstapjes hebben gezongen. Sommige nummers afkomstig van de uitstapjes worden opgenomen in het kernrepertoire.