Lid worden


Samen zingen in een mannenkoor ervaren veel mannen als een onvergetelijke ervaring. De klank van mannen die samen vierstemmig zingen, wordt vaak erg gewaardeerd. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel leden bij het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap voor lange tijd lid blijven.

Je kunt bij het koor lid worden, ook als je nog helemaal geen zangervaring hebt. Met een stemtest gaan we bepalen wat voor stem jij hebt en in welke stemgroep jij het beste past. We hebben de eerste en tweede tenoren, dat zijn de hogere stemmen. Daaronder zitten de baritons en de bassen, dat zijn de zangers met een lager stembereik. Welke stemgroep het beste bij jou past, bepaalt de dirigent.

Je bent van harte welkom om te komen kennismaken. Nieuwe leden krijgen een buddy toegewezen die heb helpt zich wegwijs te maken in de (blad)muziek, het koor en die je introduceert je bij de andere leden. Zo maken we het voor nieuwe leden laagdrempeliger om lid te worden en snel hun draai te vinden bij dit ontzettend leuke mannenkoor.

Elke drie jaar nemen leden deel aan een stemtest wat resulteert in een persoonlijk stemadvies met aanbevelingen. Met dit stemadvies kunnen leden (zonodig) gericht werken aan de verbetering van hun persoonlijke zangkwaliteit, bijvoorbeeld door het deelnemen aan zang- of stemvormingslessen.

We repeteren elke maandag van 19:45 uur tot 22:00 uur in het gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 Haarlem. Als je graag wilt kennismaken is het handig om je vooraf even aan te melden bij het secretariaat en ons via onderstaande knop een mailtje te sturen. Dan kunnen we voor de repetitie even kennismaken en zorgen we dat er een map met muziekpapier voor je klaarstaat.

“Zang en Vriendschap was het eerste koor dat ik bezocht, nadat mijn vorige koor door corona was opgeheven. Bij binnenkomst voelde het als een warm bad. De zangers waren hartelijk en namen mij op in hun midden. Ik zing er heerlijk en heb geen behoefte ergens anders te gaan kijken. Ik hoop dat dit nog lang mag duren met prachtige optredens!”

Nico van Egmond, bas


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.